Pilliga kirjanikud löövad laulu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lutsu raamatukogu ja festivali Prima Vista koostöös valminud CD «Lutsuvad kivid. Kirjanikud muusikas» pakub kuulata 20 laulu. Nende tekstid on plaadiümbrise vahele lisatud vihikus.
Lutsu raamatukogu ja festivali Prima Vista koostöös valminud CD «Lutsuvad kivid. Kirjanikud muusikas» pakub kuulata 20 laulu. Nende tekstid on plaadiümbrise vahele lisatud vihikus. Foto: Anni Nöps

Kas Oskar Luts mängis kitarri? Tema kirjalikest mälestustest seda välja ei paista. Lutsuloog Aivar Kull ütles vastuseks, et tal oli küll ilus lauluhääl, aga seda instrumen­­ti ta ei mänginud. Miks on tal siis pill käes CD-ümbrisel?

Pilt kitarriga rahvakirjanikust on kujund, millega kunstnikukäe ja muusikuhingega kirjanik Aapo Ilves on koostöös Lutsu raamatukogu kunstniku Külli Peegliga kaunistanud heliplaadi «Lutsuvad kivid. Kirjanikud muusikas» pakendi.

Niisugune pilt annab silmapilk teada, mida võib plaadi kuulamisel kõrva tulla. Selge see, et Rolling Stonesi tasemel lugusid ei maksa oodata, sest kirjanike töö on ikkagi kirjutada, mitte päevast päeva kitarrikeeli tinistada ja häälepaeltega rokkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles