Ligi 500 töötut on osalenud Tallinna avalikel töödel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötud heakorratöödel.
Töötud heakorratöödel. Foto: Mihkel Maripuu

Sel aastal pakub Tallinna linn töötutele senisest enam ajutist rakendust linna heakorra- ja hädaabitöödel nagu parkide ja haljasalade hooldamisel, kõnniteede puhastamisel või prügi kokkukorjamisel.


Tänavu viie kuuga oli Tallinna avalikel töödel rakendatud juba 486 töötut, teatas Raepress. Linnavalitsus eraldas juuni algul reservfondist ettevõtlusametile täiendavalt 700 000 krooni töötute rakendamiseks avalikel töödel.

Abilinnapea Jaanus Mutli märkis, et praegusel majanduslikult keerulisel ajal annab see hea võimaluse nii pikaajalisel töötul kui ka hiljuti töötuks jäänud inimesel kas või ajutiselt tööd teha ja teenida 27-35 krooni tunnis. «Linn laiendab oluliselt töötute rakendamise võimalusi ja suurendas selleks ka rahalisi vahendeid. Töötuid rakendatakse kõikides linnaosades ning hinnanguliselt saab selle aasta jooksul linna heakorratöödel tööd ligi 1000 töötut,» ütles Mutli.

Töötukassa Tallinna ja Harjumaa osakonnas oli mais arvel juba ligi 19 000 töötut tallinlast, mis teeb töötuse määraks Tallinnas üle üheksa protsendi. Kuue kuuga on töötute arv pealinnas kasvanud umbes 12 000 inimese võrra.

Tallinna linnavolikogu esitas tänavu märtsis riigi valitsusele ettepaneku muuta tööturuteenuste ja -toetuste seadust selliselt, et saaks suurendada töötute töölerakendamise võimalust 50 tunnilt 80 tunnini kuus. Riik linna ettepanekut ei toetanud, leides, et hädaabitöödel osalevad töötud ei otsi piisava aktiivsusega endale uut põhitöökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles