Turvavööta sõidu eest on tänavu trahvi saanud üle 6000 inimese

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvavöö
Turvavöö Foto: Elmo Riig / Sakala

Käesoleva aasta seitsme kuuga on politsei turvavööta liiklejate suhtes alustatud enam kui 6200 väärteomenetlust, teatas Politsei- ja piirivalveamet.

Ka eile viisid Lõuna prefektuuri liikluspolitseinikud Tartus läbi turvavarustuse kasutamise kontrollaktsiooni. Ilmnes, et liiklejaid, kes iseenda turvalisust millekski ei pea, on meie seas endistviisi küllaldaselt.

Pärastlõunasel ajal Tartu linnas kolme tunni vältel kontrollitud sõidukijuhtidest 20 olid nõuete kohaselt turvavööga kinnitamata, lisaks ei kasutanud ohutusrihma viis kaasreisijat.

«Paljud liiklejad ei ole endiselt endale turvavöö vajalikkust teadvustanud. Et see on vajalik nende tervise ja elu säästmiseks mitte ainult liiklusõnnetusse sattumisel aga näiteks ka äkkpidurdusel, mida linnaliikluses küllaltki tihti ette tuleb,» tõdes Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa.

Näiteks juhtus teisipäeval Tartumaal liiklusõnnetus, kus kolme last sõidutanud ema teeoludele mittevastava sõidukiiruse tõttu kurvis teelt välja sõitis ja masin üle katuse rullus. Korrektselt turvavöödega kinnitatud lapsed ja ema pääsesid vaid kriimude ja ehmatusega. Vastukaaluks tõi Kürsa statistika, mille kohaselt sel aastal Lõuna-Eesti teedel hukkunud 15 inimesest koguni 7 ei kasutanud turvavööd, kuigi võinuks seda tehes ära hoida halvima.

«Hulk inimesi ei pea turvavöö mittekasutamist kuigi tõsiseks rikkumiseks. Kui aga vaadata turvavöö kasutamata jätmisest tingitud tagajärgi, on see üheks olulisimaks liikluses hukkumise põhjuseks sõidukiiruse ületamise ja joobes juhtimise kõrval. Seepärast ei saa siin järeleandmisi teha – karistused saavad olema turvavöö kasutamata jätmise eest karmimad ja kontroll ses vallas veelgi tihedam,» lubas Kürsa.

Liiklusseadusest tulenevalt karistatakse turvavöö nõuetekohaselt kinnitamata jätmise eest rahatrahviga kuni 200 eurot. Korduvrikkumise puhul võib rahaline karistus küündida aga juba 400 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles