Viimane suur ehitus enne pikka vaikust

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna-Tartu-Luhamaa maantee 288,5 km
Tallinna-Tartu-Luhamaa maantee 288,5 km Foto: Repro

Veel paar aastat ehitamist ning valmis saavad järjekordsed paarkümmend kilomeetrit neljarajalist Tallinna-Tartu maanteed. Tee muutmine neljarajaliseks täisulatuses kuni Tartuni jääb juba järgmiste põlvkondade teha, kui üldse.

Sellel sügisel valmib neljarajaline Aruvalla-Kose teelõik, see on 13 kilomeetri pikkune jupp Tallinna-Tartu-Luhamaa maanteel. Kümned tuhanded autosõitjad on istunud seal ummikus, näinud uut teed, uusi sildasid ja mahasõite, mõnelgi mahasõidul ehk isegi ära eksinud – eriline kaos valitseb Kose juures.

Kui see jupp valmis saab, siis järgmisena on maanteeametil kavas ehitada neljarajaliseks lõik Koselt kuni Arduni ja samuti tehakse Põltsamaa lähedal eeltöid kolmerajalise teeosa rajamiseks. Tõsi, nagu maanteeamet kinnitab, pole miski selge enne, kui lepingud valmis ja allkirjad paigas – seepärast ei taha nad ka detailidest rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles