Kaldtee ehitus takerdub avalduste rägastikku

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurpea külas asuv kortermaja on koduks raske puudega Ermina Lukašovale ja tema Downi sündroomiga tütrele Ziinale.
Suurpea külas asuv kortermaja on koduks raske puudega Ermina Lukašovale ja tema Downi sündroomiga tütrele Ziinale. Foto: Erakogu

Juba mitu aastat püüab Põhja-Eestis asuva Suurpea küla elanik Ermina Lukašova kergendada oma Downi sündroomiga tütre elu, aga ema sõnul pole Kuusalu vald kuigi aldis ta muresid kuulama.

1983. aastal sündis Ermina Lukašova perre erakordselt elurõõmus tüdruk Zinaida, keda pere kustub Ziinaks. Pärast sünnitust teatasid arstid aga emale, et imikul on tuvastatud Downi tõbi ja lihasprobleemid. Ziina isa ei suutnud juhtunuga toime tulla, korjas oma asjad kokku ning jättis Ziina, Ermina ja viimase tütre eelmisest abielust maha. «Tulime tasapisi endaga toime,» sõnab Ermina. «Hea, et alati leidus inimesi, kes ei suutnud ükskõikseks jääda ja tulid appi.»

Järgmisel nädalal täitub Ziinal 30 eluaastat ja Ermina valmistab tütrele kingituse. «Loodan, et kingsepp jõuab enne pidupäeva meile tulla,» räägib Ermina. «Tahan Ziinale kinkida uued saapad. Tal on jalad kõverdunud, lisaks on üks suurem kui teine. Talle on vaja tellida erijalanõud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles