Avatud ülikooli suletud õppekavu asendab osakoormusega õpe

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikool on tänavu võrreldes varasemate aastatega kuulutanud välja poole vähem avatud ülikooli õppekavasid, kuid see ei tähenda tingimata, et täiskasvanud õppijatel kaob võimalus paindlikult haridust omandada.

«Tasemeõppekavadel saab üliõpilasena päevases ja avatud ülikooli õppes õppida nii täis- kui ka osakoormusega,» selgitas Tartu Ülikooli õppeosakonna juhataja Siret Rutiku. Ta lisas, et see ei tähenda, et näiteks õppekaval, kus avatud ülikooli õppevormi tänavu vastuvõttu pole, ei saaks õppida päevases osakoormusega õppes.

Rutiku tõdes siiski, et päevane õppevorm tähendab üldiselt õppetööd tööpäevadel, avatud ülikooli õppevormis olid aga õppesessioonid varasematel aastatel enamasti nädalavahetustel või töönädala teises pooles. Nii nagu varem üritatakse selgi aastal leida õppijatele sobivamaid aegu – päevase õppe üliõpilastel on kokkuleppel võimalik käia avatud ülikooli loengutes ja vastupidi, lisas Rutiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles