Laanet: trahv politseiniku solvamise eest täidab eesmärgi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet.
Kalle Laanet. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Endine politseijuht, praegune riigikogulane Kalle Laanet usub, et eelnõu järgi edaspidi kohtuniku ja politseiniku solvamise eest väärteokorras karistamine kuni 30-päevase aresti või kuni 1200 euro suuruse trahviga peaks küll inimesi motiveerima hoiduma ametiisikuid solvamast, mida aastas registreeritakse umbes 200–300 ehk laias laastus ööpäevas üks.

Avalikku korda kaitsvad ametiisikud, kohtunikud ja eelnõu kohaselt ka rahvakohtunik, uurija, prokurör, kaitsja, advokaat, kannatanu esindaja, ekspert ja tõlk vajavad oma tööst tulenevalt kindlasti kaitset solvavate rünnakute eest, mis seonduvad nende ametiülesannete täitmisega, ütles Kalle Laanet Õhtulehel.

Tema sõnul on põhimõtteliselt võimalik solvaja osas koguda kokku võimalikud tõendid ja politseil taotleda kohtult aresti kohaldamist või karistada isikut ise.

Näitlikult võib politsei kinni pidada öises linnas korda rikkunud, politseiametnikku solvanud isiku ja juba hommikul võib ta olla kohtuniku juures või politseis, et saada teada talle määratud karistus, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles