Eesti teadlased kalibreerivad maailma täpseimat satelliiti

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu observatoorium
Tartu observatoorium Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Ülikooli ja Tartu observatooriumi teadlased ning AS Regio aitavad kalibreerida maailma täpseimat satelliiti WorldView-2.

«Satelliidi kalibreerimine on vajalik taimeliikide, aga ka tehislike objektide täpseks tuvastamiseks,» ütles Tartu Ülikooli füüsika doktorant Kaupo Voormansik, kes on ka üks satelliidi kalibreerijatest.

«Selline osalus maailma ühe juhtiva satelliidinfot pakkuva firma töös on saanud võimalikuks seetõttu, et Eesti kosmoseteadlased on olnud kõrgelt hinnatud partnerid juba mitmes rahvusvahelises kaugseire projektis,» sõnas Tartu observatooriumi direktor Anu Reinart.

Reinarti sõnul teeb head meelt ka see, et moodsad tehnoloogiad on motiveerinud ka noort põlvkonda panustama meie koduplaneedi ressursside ja elukeskkonna jälgimisse ja kaitsmisesse.

WorldView-2 võib lugeda maailma täpseimaks optiliseks kaugseiresatelliidiks. Satelliit tiirleb maalähedasel orbiidil 770 km kõrgusel alates 2009. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles