Ettevõtja jälitas elu ohtu seades kalavargaid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Äntu kalakasvanduse tiikidest.
Üks Äntu kalakasvanduse tiikidest. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Lääne-Virumaa ettevõtja jälitas kalavargaid, kes käisid tema tiikidest forelli varastamas. Kurikaelad püüdsid jälitajat takistada palkide veeratamisega teele.


Möödunud reede õhtul sai Lääne-Virumaal Äntu külas asuva kalakasvatuse omanik valvurilt teate, et tundmatud mehed lõhkusid võrkaia ja varastasid tiikidest forelli, teatas Ida prefektuur.

Valvur ei jõudnud vargaid kinni püüda, kuid ta jättis meelde sündmuskohalt lahkunud sõiduauto. Omanik leidis peagi külast auto üles ja asus seda jälitama. Samal ajal teavitas ta sündmusest ka politseid.

Tagaajamine kulges läbi lähedalasuvate metsade, kus kalakasvanduse omaniku jälitamist hakkasid mehed tõkestama teele ette veeretatud palkidega. Lõpuks lõhkus kurjategija noaga tagaajaja sõiduki rehvi ning nad said põgenema.

«Kurjategijate jälitamine oli vapper tegu, mis abistas isikuid välja selgitada. Siiski tuleb enne kurjategija kinnipidamist kaaluda, kas see tegu on ohutu,» ütles Ida Politseiprefektuuri Rakvere kriminaaltalituse juht komissar Kalmer Pere. Ta rõhutas, et esmaselt peab mõtlema ikka oma julgeolekule.

Kalavargusega tekitatud kahju suurus on veel täpsustamisel.

Politsei alustas sündmuse asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku omavolilise grupiviisilise sissetungi käsitleva paragrahvi alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles