Piirivalvurid päästsid tormilõksu jäänud seltskonna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud noormeestest polnud kellelgi seljas päästeveste.
Kadunud noormeestest polnud kellelgi seljas päästeveste. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Täna öösel toimetas Lääne Piirivalvepiirkonna Haapsalu piirivalvekordoni toimkond Hobulaiule tormilõksu jäänud seltskonna maismaale.

Eile hilisõhtul kell 23:43 sai Lääne piirivalvepiirkonna Kuressaare merevalvekeskuse korrapidaja teate päästekeskuselt, kust anti teada, et Hobulaiul vajavad abi tormivangi jäänud seitse inimest.

Laiul viibinuid sõitis päästma Haapsalu piirivalvekordoni toimkond mootorpaadil.

Viis meesterahvast ja kaks naist, vanuses 26-31 eluaastat, olid paadiga Haapsalust Hobulaiule sõitnud laupäeval, 13. juuni õhtul.

Ühe seltskonnas viibinud noormehe sõnul oli neil plaanis Haapsallu tagasi sõita pühapäeva hommikul, kuid üha halvenenud ilmaolud ei lubanud sõiduga alustada ei pühapäeval ega ka esmaspäeval.

Kuna mandrile oli vaja tagasi saada, otsustas seltskond esmaspäeva õhtul pöörduda päästekeskuse poole nõu ja abi saamiseks.

Päästekeskus andis merepäästejuhtumi teate edasi piirivalvele, kes seltskonnale appi sõitis.

Laiule vangi jäänud päästetavad pardal, sildus piirivalve mootorpaat Haapsalus, piirivalve kai ääres öösel kell 1.40.

Seltskonnas viibinud ja laupäeval seltskonna laiule toimetanud paadiomanik jäi Hobulaiule ilma paranemist ootama, et hiljem enda transpordiga laiult mandrile tagasi sõita.

Hobulaiule tormivangi jäänud seltskond püüdis päästa ühte laiu Haapsalu-poolsetest kaidest.

«Aga jõudsime kohale veidi hilja. Nii et lained ja tuul keerasid selle siiski tagurpidi, kinnitustest lahti ja uhtusid hiljem tükikaupa kaldale,» kirjeldas Heikko Ellermaa.

Seltskonna paat oli õnneks teiselpool saart, sellega midagi ei juhtunud.

Hobulaid asub Haapsalu piirivalvekordoni kaist umbes viie meremiili ehk ligikaudu üheksa kilomeeri kaugusel lääne pool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles