Kaitseliidu peastaapi asub juhtima kolonel Ilmar Tamm

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Tamm
Ilmar Tamm Foto: Kaitseliit

Kaitseliidu peastaabi juhtimise võtab nädala lõpus üle kolonel Ilmar Tamm, kes vahetab sel kohal välja kaitseväe peastaabis teenistust jätkava kolonel Kajari Klettenbergi.

Kaitseliidu ülema brigaadikindral Meelis Kiili sõnul on Kaitseliidu peastaabi ülema amet kombinatsioon strateegilisest mõtlejast, kesksest koordineerijast ja tasakaalustajast. «„Kuue viimase aasta jooksul on Kaitseliit teinud läbi korraliku arengu, nii sisemiselt kui avalikkuse silmis. Oma juhtiv roll nendes arengutes on kindlasti sel ajajärgul Kaitseliidu peastaabi ülemana teeninud kolonel Klettenbergil,»“ ütles ta Kaitseliidu teatel.

Peastaabi ülema ametisse asuv kolonel Ilmar Tamm (41) alustas teenistust kaitseväes 1992. aastal ajateenijana. Ta on omandanud sõjalise hariduse Soome Maakaitsekõrgkooli ohvitseri-, pataljoniülema ja vanemstaabiohvitseri kursustel, Soome kaitsejõudude sidekoolis ning viimati Ühendkuningriigi Kuninglikus Kaitsekolledžžis strateegia ja juhtimise kursusel.

Kolonel Tamm on teeninud sidepataljonis erinevatel ametikohtadel kuni pataljoni ülemani, kaitseväe peastaabi side- ja infosüsteemide osakonna ülemana, NATO maavägede staabi sideosakonnas Heidelbergis Saksamaal, ISAFi peakorteri sideosakonna ühendoperatsioonide koordineerimiskeskuse sideülemana Kabulis Afganistanis ning viimati NATO küberkaitse koostöökeskuse ülemana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles