Politsei ei pea kiirusületamiste kohta enam protokolle tegema

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusemõõtmine.
Kiirusemõõtmine. Foto: Kaarel Tigas / SL Õhtuleht

Valitsus võttis täna vastu määruse, mis annab politseile võimaluse loobuda teatud liiklusrikkumiste fikseerimisel protokolli koostamisest.

Määruse muudatuse jõustumisel on võimalik piirduda liiklusjärelevalve käigus foto- või videosalvestatud rikkumiste korral üksnes salvestisega ning puudub vajadus selle kohta täiendava protokolli vormistamiseks. Peamiselt käib see kiirusületamiste kohta.

Kui praegu teostatakse sõidukiiruse mõõtmist ja see fikseeritakse salvestisel, tuleb kõnealune salvestis vormistada eraldi veel ka riikliku järelevalve toimingu protokolli lisana. «Salvestis, millelt on näha riikliku järelevalve toiminguga tuvastatud asjaolud, on usaldusväärne tõend ning selle eraldi kirjeldamiseks vajadus puudub,» põhjendatakse määruse eelnõu seletuskirjas.

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles, et selle otsusega tehakse üks sammuke, et võtta arvesse nüüdisaegsemat tehnoloogilist maailma ja vähendada bürokraatiat Eestis.

Eestis viiakse aastas läbi umbes 200 000 väärteomenetlust, neist 160 000 on liiklussüüteod, neist omakorda enamik puudutab ebaõiget sõidukiirust. «Tänase otsusega võimaldatakse selle kohta eraldi protokolli mitte vormistada ehk võtta arvesse ainult videosalvestise või kiirusmõõturi näit.  Sellega kindlasti vabaneb hulk töötunde, mida on võimalik suunata liiklusjärelevalvesse.»

Vaheri sõnul vabaneb arvestuse kohaselt 60 000 - 70 000  töötundi ja selle võrra suunatakse politseinikke enam teedele-tänavatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles