Keerme süüasi saadeti prokuratuuri tagasi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavo Keerme.
Aavo Keerme. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Viru maakohus tegi eile määruse, millega saadeti Jõhvi endise linnapea Aavo Keerme kriminaaltoimik tagasi prokuratuuri põhjendusel, et Keermet ei saa kohtu alla anda.


Viru ringkonnaprokurör Antti Aitsen ütles, et kohus võttis seisukoha, et ei saa protsessi jätkata, pärast seda kui selgusid ekspertiisi tulemused. «Ekspertiis tuvastas, et praegu tema üle kohut mõista ei saa,» sõnas Aitsen, kirjutas Põhjarannik.

Prokuröri sõnul määrab prokuratuur ilmselt ühe ekspertiisi veel ning seejärel otsustatakse, mis edasi saab.

Süüdistuse kohaselt sõlmis Keerme viis aastat tagasi ASiga N&V linnatänavate hoolduse lepingu. Sõlmitud lepingus oli aga muudetud lepingu olulisi tingimusi, võrreldes nendega, mis olid kirjas riigihanke kutsedokumentides. Muudatuse tagajärjel sai Jõhvi kahju ligikaudu 2,5 miljonit krooni.

Praegused Jõhvi vallajuhid on öelnud, et nad ei esita ekslinnapea suhtes tsiviilhagi raha tagasisaamiseks. Vallavanema Tauno Võhmari sõnul jääb lõplik sõnaõigus selles siiski volikogule.

Keerme kaitsja taotlusel kuulutati kohtuistungid kinniseks, põhjendades seda kohtualuse terviseküsimustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles