TTÜ majandusraskustes üliõpilasi stipendiumiga toetada ei kavatse

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikooli peahoone.
Tallinna Tehnikaülikooli peahoone. Foto: Peeter Langovits

Kui Tallinna Ülikool (TLÜ) ei võta majandusraskustes üliõpilastelt sügisest enam õppemaksu, siis Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) ei kavatse tudengite eest õppemaksu tasuma hakata, sest sealsed õpilased tasuvad oma õppemakse õigeaegselt, teatas

ERR Uudised

.

«TTÜ õppurite suhteliselt väiksemad raskused õppetasude maksmisel on seotud meie erialade struktuuriga, siin lihtsalt õpitakse erialasid, kus on lihtne tööd leida ja paralleelselt tööga ka õppemaksu maksta,» märkis Tallinna Tehnikaülikooli õppeprorektor Jakob Kübarsepp.

«Aga võib-olla on selle põhjuseks ka see, et me oleme tudengite suhtes siiamaani suhtes sõbralikud ja ka paindlikud,» lisas ta.

TTÜ jagab stipendiume pigem parimatele, läbi kooli arengufondi jagatakse laiali kuni kolm miljonit krooni. TTÜ arengufondi maksavad raha ettevõtted.

Selle aasta sügisest hakkavad Tallinna Ülikooli riigieelarvevälised majanduslikes raskustes olevad, kuid hea õppeedukusega üliõpilased saama Indreku stipendiumit, mis seisneb õppemaksust vabastamises.

«Majanduslikult peavad nad näitama dokumentaalselt, et neil on raskusi õppemaksu tasumisel. Selleks peavad nad andma enda ja oma leibkonna dokumendid,» selgitas Tallinna Ülikooli akadeemiline prorektor Priit Reiska.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles