Jälg püsib tänini

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil aastast 1982 on EÜE kokkutulekul Intsikurmus Misso rühm, kuhu teiste hulgas kuulusid legendaarne malevlane ja karikaturist Andres Ader ehk Zassa (vasakul kirjus särgis) ja kunstnik Ilmar Kruusamäe (paremal peapaelaga). Mõlemast kirjutab Tiit Pruuli raamatus «EÜE jälg». Selle isikunimede registri järgi on esimesest juttu viiekümne ühel ja teisest viiel leheküljel.
Pildil aastast 1982 on EÜE kokkutulekul Intsikurmus Misso rühm, kuhu teiste hulgas kuulusid legendaarne malevlane ja karikaturist Andres Ader ehk Zassa (vasakul kirjus särgis) ja kunstnik Ilmar Kruusamäe (paremal peapaelaga). Mõlemast kirjutab Tiit Pruuli raamatus «EÜE jälg». Selle isikunimede registri järgi on esimesest juttu viiekümne ühel ja teisest viiel leheküljel. Foto: Erakogu

Sita aja kiuste oli tegu hea asjaga. Nii võtab Tiit Pruuli tabavalt ja malevlasliku otsekohesusega kokku Eesti Üliõpilaste Ehitusmaleva aastakümnetepikkuse ajaloo üksikasjalise vaatluse.

Too lühike üldistus pärineb raamatust «EÜE jälg. Pildikesi üliõpilasnoorsoo elust». Selle on kunagistele malevlastele ja järeltulevatele põlvedele kirjutanud Tiit Pruuli, kes toimetas aastal 1986 malevalehte.

Läbi vaadanud sadu allikaid riigiarhiivis, muuseumides ja raamatukogudes, küsitlenud kümnete kaupa endisi malevlasi, kogunud veebilehe eue.ee vahendusel ja isiklikult hunniku fotosid, leiab Pruuli lisaks nimetatud ropuvõitu üldistusele, et maleval oli suur roll Eesti tudengkonna liitmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles