Anne kanali reostasid suplejad ise

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne kanali ääres on kolm kahekohalist tähistamata metallkäimlat.
Anne kanali ääres on kolm kahekohalist tähistamata metallkäimlat. Foto: Kristjan Teedema

Anne kanali vesi on juba teist aastat järjest muutunud augustis supluskõlbmatuks. Ametnikud ja rannalised on põhjuses üht meelt – inimesed ise roojasid vee ära ja randa võiks panna korralikud käimlad.

Tartlanna Sirje Must istus eile keskpäeval Anne kanali rannas kivil, varbad vees. Taamal oli veel üks vanem härra põlvist saadik vees. Aga rand oli tühi, sest terviseamet on hoiatanud tervisele ohtliku reostuse eest ja rannas on heisatud punane lipp. Rannavalve luges eile kokku 20 rannalist, samal ajal näiteks Emajõe vabaujulas oli neid 250. Tartu suurim rand on raisus ja kas see pole mitte raiskamine?

Must arvas, et on. Veel arvas ta, et rannas võiksid olla veega käimlad ja ka dušikabiinid. Olgu või raha eest, et maksad 20 senti, aga saad oma asjad sündsalt ära õiendada ning end enne ja pärast suplemist pesta. «Ma usun küll, et inimesed on ise süüdi, et vesi ei kõlba enam,» ütles Must.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles