Prügi koristamine Raadilt maksab üle poole miljoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lähikuudel hakatakse Raadi lennuväljalt koristama prügi, mis on sinna jäänud «Teeme ära» talgute ning prügikäitleja pankrotistumise järel. Eile keskkonnaministeeriumisse jõudnud Tartu maavalitsuse projekti kohaselt läheb lennuvälja koristamine maksma 580 000 eurot, sellest kümme protsenti on Tartu valla omaosalus, 520 000 eurot taotletakse riigilt.

«Valmisolek selle projekti rahastamiseks on olemas, sest Raadi endine lennuväli peab korda saama,» ütles keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. Minister lisas, et tegu on probleemiga, mis tuleb lahendada, sest selle kahju võib osutuda palju suuremaks, kui seal tuleb taas põlenguid kustutada või lahendada muid keskkonnaprobleeme.

Esialgse prognoosi järgi peaks lennuväli puhtaks saama novembri lõpuks. Niipalju kui võimalik, suunatakse prügi taaskasutusse, segajäätmed ladestatakse odavama hinnapakkumise alusel Torma prügilasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles