Katseta kalaga

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teab, mis kalale hea: kokk Jörgen Kohal.
Teab, mis kalale hea: kokk Jörgen Kohal. Foto: Lauri Laan

Piltilusa jahisadama-vaatega suvise kalarestorani City Marina peakokk Jörgen Kohal jagab praktilist nõu kala grillimiseks ja annab ka ahvatlevalt mesise-õllese latika retsepti. 

Universaalne maitsesegu, mis sobib eelnevalt soola-pipraga maitsestatud kalale lisamaitseks või kastmeks nii grillimiseks kui ka ahjus küpsetamiseks: 1 osa sidrunimahla, 1 osa toiduõli, 1 osa oliiviõli, veidi soola ja suhkrut. Kastme maitse peab jääma hapukas-soolakas. Suhkru lisamisega saab reguleerida segu hapusust, samuti muudab suhkur maitse rikkalikumaks. Valmistamiseks vispelda sidrunimahla hulka esmalt õlid, siis maitseained. Ahjuvormis, kus kala ja kastme mahlad kokku sulavad, on tulemus eriti mõnus.

• Teine universaalne maitsesegu eelnevalt soola-pipraga maitsestatud kalale: 1 dl oliiviõli ja 2 purustatud küüslauguküünt. Üldjuhul toimib kõigi kalade puhul hästi ka kooslus sidrun, või, küüslauk ja sool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles