Komisjon ja politsei: Laulasmaa kooli direktorile määratud karistused ja vallandamine olid alusetud

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulasmaa kool
Laulasmaa kool Foto: Keila vald

Töövaidluskomisjon ja politsei leidsid, et Keila vallavanema poolt Laulasmaa kooli direktorile määratud karistused ja vallandamine olid alusetud.

Suve algul otsustas Keila vallavanem, et Laulasmaa kooli direktor ei ole sobilik oma ametikohal jätkama ning lõpetas enne tähtaega töölepingu. Vallavanema otsusele järgnes lapsevanemate ja kogukonna pahameel ning vastuseis, teatas kooli hoolekogu. 

Tänaseks on direktorile esitatud süüdistuste alusetust kinnitanud nii tööinspektsioon kui politsei- ja piirivalveamet. Koolijuhi vabastamise küsimust arutas juuni alguses ka Isamaa ja Res Publica Liidu Harjumaa piirkonna juhatus ning tegi erakonna eestseisusele ettepaneku Kalev Laast erakonnast välja arvata. Väljaarvamisotsuseni siiski ei jõutud, sest kohe pärast väljaheitmisettepaneku avalikustamist lahkus Laast ise erakonnast.

Sellele järgnes aga 20. juunil Keila vallavolikogu esimehele Kadri Tillemannile umbusalduse avaldamine Laastule ustavate volikoguliikmete poolt. Tillemann oli kogu protsessi ajal direktori ebaõige vallandamise vastu ning tegi korduvalt vastavaid avaldusi ka vallavolikogus.

Politsei lõpetas 27. juulil väärteomenetluse kooli direktori Reeli Simansoni vastu esitatud korruptsioonisüüdistuse osas, mille algatas Keila vallavalitsus. Menetlus lõpetati väärteotunnuste puudumise tõttu.

Vallavalitsus süüdistas Simansoni Laulasmaa koolile mööbli ja remonttööde tellimises firmalt Nordgrupp OÜ, mille üks juhatuse liige ja omanik on tema abikaasa Toomas Simanson.

Mööbli soetamisel ei osalenud tegelikult kooli direktori ise, vaid oli kogu ostuprotsessi suunanud kooli majandusjuhatajale ja õppealajuhatajale.

Kolmapäeval tegi töövaidluskomisjon otsuse, et vallavalitsusepoolne direktori töölepingu ennetähtaegne ülesütlemine tuleb samuti lugeda tühiseks ja Keila vallavalitsusel tuleb töötaja kasuks välja maksta hüvitis kolme kuu keskmise töötasu ulatuses.

Valla süüdistus seoses direktori lähetusega Prantsusmaale tänavu märtsis, mis hiljem reisibüroo poolt saadetud päevakava järgi osutus valla hinnangul enamjaolt kultuuri- ja puhkusereisiks, ei ole samuti tõendamist leidnud. Direktor on esitanud omapoolsed kuludokumendid, millest nähtub, et nii nagu teised reisil osalenud haridustöötajad, tasus ka tema kultuuriliste külastuste eest ise.  

Varem tühistas komisjon Keila vallavanemalt Laulasmaa kooli direktorile määratud distsiplinaarkaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles