Ekspert: küberkurjategijaid on raske tabada

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Egert Kamenik.

Küberruumi pole üles ehitatud mitte riigikeskselt, vaid rahvusvaheliselt, mille tõttu on küberkurjategijat raske tabada, selgitas NATO ekspert

ERRi uudisteportaali

vahendusel.

«See raskendab süüdistuse esitamist konkreetsele adressaadile küberjulgeoleku asjus või küberruumi haldamise eest, sest sama hästi võib öelda, et mina haldan ookeani või õhku,» selgitas NATO küberkaitsekeskuse analüütik Kenneth Geers «Aktuaalsele kaamerale».

Heaks tõestuseks on see, et USA internetikasutajate aadressidelt tuli 2007. aastal hulgaliselt Eesti-vastaseid rünnakuid.

Täna Tallinnas alanud kübersõja-alasel konverentsil märgiti, et riikidevahelisel küberkaitse koostööl on piirid, samas võivad tulevikusõjad just tänu internetile olla vähem verised.

Kolme päeva jooksul on planeeritud 29 ettekannet enam kui 13 riigi esindajalt. Konverentsi korraldab Eestis asuv NATO küberkaitsekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles