Politseiamet ei kiirusta Kotterit prefektiks määrama

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kotter.
Margus Kotter. Foto: .

Ida politseiprefektuuri prefekti ajutist kohusetäitjat Margus Kotterit ei ole vähemalt esialgu kavas prefektiks kinnitada, teatas politseiamet.

Politseiameti kommunikatsiooniosakonna juhataja Anne Osvet ütles ERRi uudisteportaalile, et enne uue politsei ja piirivalve ühendasutuse avamist ei ole seda kindlasti kavas teha.

«1. jaanuarist rakendub politsei ja piirivalve ühendasutus ning selles valguses ei ole mõistlik kuueks kuuks lepingut sõlmida, eks näis, mis uuel aastal saab,» ütles Osvet.

Kotter määrati prefekti ajutiseks kohusetäitjaks mai keskel pärast senise prefekti Aivar Otsalti kinnipidamist. Ta ei ole välistanud, et vastava ettepaneku saamisel võiks ta prefekti ametikoha vastu võtta.

Tartu maakohus mõistis täna kokkuleppemenetluse korras endisele Ida politseiprefektuuri prefektile Aivar Otsaltile karistuseks kaks aastat ja kümme kuud vangistust kolmeaastase katseajaga. Kohus mõistis Otsalti süüdi omastamises, jälitustegevusele kihutamises, tulirelva ebaseaduslikus käitlemises ning mitmes muus kuriteos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles