Arseeni kogus Õismäe õhus kasvab

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õismäe tiik.
Õismäe tiik. Foto: Mihkel Maripuu

Õhupuhtuse uuring kohaselt on aasta-aastalt kasvanud arseenihulk Õismäe õhus, kuid tervisekaitseinspektsioon selles siiski inimestele ohtu ei näe.


Keskkonnauuringute keskuse mõõtmistulemustest selgus, et kui mujal Tallinnas on peamiselt muret liiga tolmuse õhuga, siis Õismäel on millegipärast suurenenud õhus sisalduva arseeni kogus, kirjutab Õhtuleht.

Haabersti linnaosa vanema Viktor Vassiljevi sõnul on tegemist keskkonnauuringute keskuse õhuseirejaamadest pärit andmetega, keskkonnauuringute keskuse kontrollmõõtmise tulemused peaksid selguma sel nädalal.

Linnaosavalitsus on pärinud aru ka keskkonnaametilt ja tervisekaitsetalituselt, sest Vassiljevi sõnul pole Haaberstis ühtegi ettevõtet, kus töödeldaks arseeniühendeid ning kust mürk võiks sooladena õhku sattuda.

«Kuna arseen satub atmosfääri enamasti inimtegevuse tulemusena - fossiilsete kütuste põletamisel, väävelhappe tootmisel, maakide sulatamisel ja muude tööstuslike atmosfääriheitmetega -, siis on vähetõenäoline, et Õismäe elanikud on ohus,» kinnitas tervisekaitseinspektsiooni keskkonnatervise peaspetsialist Natali Promet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles