Tallinna volikogu menetleb kiirmeetodil negatiivset lisaeelarvet

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu istung.
Tallinna volikogu istung. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavolikogu hakkab täna Tallinna negatiivset lisaeelarvet, mille esitamist on volikogu opositsioon pealinnalt juba ammu nõudnud.


Korra kohaselt peab lisaeelarve läbima kolm lugemist, tänasel istungil viiakse läbi neist kaks, kolmas lugemine ja lisaeelarve kinnitamine on kavandatud järgmisel nädalal toimuvale istungile, vahendas Raepress.

Lisaeelarve eelnõu kohaselt vähenevad linna sissetulekud 762 miljoni krooni võrra. «Paljuski on see riigi valitsuse tegevusetuse ja tegelikkuse eiramise tulemus. Linnaeelarve tulud vähenevad tulumaksust kohaliku omavalitsuse eelarvesse laekuva osa vähendamise ning riigieelarveliste eraldiste kärpimise tõttu, pea sama suur summa jääb saamata majandussurutisest tingitud põhjustel,» nentis linnapea Edgar Savisaar.

Riik kärpis oluliselt linna peamisest tuluallikast, üksikisiku tulumaksust, linnale laekuvaid vahendeid ja linnale seadusega pandud ülesannete täitmiseks riigieelarvest eraldatavaid toetusi. Lisaks avaldab tulubaasile mõju üldine majandussurutis, mis mõjutab nii tööhõivet, linnaelanike tulusid kui ka sellest johtuvalt linna maksu- ja kulubaasi. Kasvav tööpuudus ja elanikkonna sissetulekute vähenemine mõjutavad ka linna tulude laekumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles