Repliik: Muraste kruusakaevaja

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Filippov
Madis Filippov Foto: Mihkel Maripuu

Tarbimisharjumused hakkavad muutuma. Kuigi kinnisvara on odavnenud ja ehituskauplused purustavad hinnarekordeid, on tunda, et ostetakse kaalutletumalt ning kasutusse võetakse buumi ajal unustatud ressursid.

Värvika näite tänapäeva reaalsusest võib tuua pealinna külje alt Murastest. Kohalik mees leidis, et tema kodutee vajab parandamist. Ta mäletas hästi, et aasta-paar tagasi vedeles teepervel kant kruusa. Seadnud sammud kuhja manu, tabas meest üllatus - avanenud vaade ei ühtinud mälupildiga. Kruus oli pandud mullu asfalteeritud tee alla.

«Minu oma,» mõtles mees. Tellis ekskavaatori ja lasi kakskümmend meetrit asfalti üles katkuda. Kühveldas kruusa kodutee aukudesse ning mõmises rahulolevalt: «Kena kopikas kokku hoitud.» Kui palju maksis ekskavaator, kui palju kruus ja kui suur oli sääst, pole selge. Ka võimalik trahv võib pigem toetada miinust.

Masu on teinud korrektuure ja on tore, et kokkuhoiule mõeldakse rohkem. Enam võiks mõelda ka pea kasutamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles