Eesti välisesindused lõpetavad välismaalase passi väljastamise

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Eesti ja Eestis väljastatav välismaalase pass.
Pildil on Eesti ja Eestis väljastatav välismaalase pass. Foto: Marina Puškar

Seoses seadusemuudatusega lõpetavad Eesti välisesindused alates 1. juulist välismaalase passi väljastamise ja edaspidi saab seda dokumenti vaid kodakondus-ja migratsiooniameti (KMA) teenindustes.

Uus konsulaarseadus ei puuduta neid välismaalase passi taotlusi, mis on esitatud enne 1. juulit ja kuhu dokumendi väljastamiskohaks on märgitud välisesindus, teatas kodakondsus- ja migratsioonifond.

Kõik välismaalased, kes esitavad ametile oma dokumendi taotluse enne 1. juulit ja märgivad selle väljastamiskohaks välisesinduse, saavad oma dokumendi märgitud esindusest kätte ka pärast uue seaduse jõustumist. Välismaalase pass, mis on juba edastatud Eesti välisesindusse ja ootab seal väljastamist, väljastatakse inimesele ka siis, kui ta läheb sellele järgi pärast 1. juulit.

Kui Eesti elamisluba omav välismaalane viibib välisriigis ja seal olles tema välismaalse pass muutub kasutuskõlbmatuks, hävib, kaotab kehtivuse või läheb kaotsi, siis Eestisse tagasipöördumiseks väljastab Eesti välisesindus talle tagasipöördumisloa.

Esmaspäeval suletakse kõik kodakondsus- ja migratsiooniameti teenindusüksused tavalisest kolm tundi varem. 23 - 24. juunil on teenindusüksused suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles