Politsei uurib Tallinna abilinnapea puhkusereisi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Jaanus Mutli.
Abilinnapea Jaanus Mutli. Foto: Eeva Kaun

Politsei on alustanud korruptsioonivastase seaduse paragrahvi alusel algatanud uurimise Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli suhtes.

Politsei on mai keskpaigas alustanud väärteomenetluse korruptsioonivastase seaduse alusel ja menetlusalune ametiisik on Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli, kinnitas Põhja prefektuuri pressiesindaja Postimees.ee'le.

Praeguseks on selle juhtumiga seoses politseis ütlusi andnud Tallinna farmaatsiatehase juht Raivo Unt. «Mida ta rääkis, ei pea politsei käimasoleva menetluse huvides võimalikuks selgitada,» teatas pressiesindaja.

Politsei on ühendust võtnud ka Jaanus Mutliga, kuid teda üle kuulatud veel ei ole.

Kuna väärteomenetlus alles käib, siis ei soovi politsei juhtumi kohta täpsemaid selgitusi anda.

Postimees.ee'le ei õnnestunud Jaanus Mutliga täna ühendust saada.

Eesti Päevalehe andmetel käis Mutli käis koos elukaaslasega 2007. aasta sügisel  puhkusereisil ja väidetavalt tasus osaliselt selle reisi eest Tallinna farmaatsiatehaselt saadud kinkekaartidega, mille kogusumma küündis 15 000 kroonini.

Tänavu mais pöördus Mutli kaitsepolitsei poole palvega uurida ajakirjanike kahtlustusi, et ta on seoses Lasnamäe tööstuspargiga saanud ettevõtjatelt kinkekaarte.

Mutli palus kapol kontrollida ajakirjanike väiteid neile laekunud teabe kohta, tuvastada, kellelt väidetav pärineb, ja hinnata, kas ajakirjanike või neile ebaõigeid andmeid levitavate isikute tegevuses võib esineda karistusseadustikus sätestatud kuriteo tunnuseid. 

Tallinna linnavalitsuse töötajad on ka varem kinkekaartide kasutamise tõttu politsei huviorbiiti sattunud. Tallinna abilinnapea nõunikku Ivo Parbust kahtlustatakse pistise võtmises vähemalt neljalt isikult.

Tuntuim neist on juhtum, kus Merko Ehituse juhatusse kuulunud Tõnu Korts viis Parbusele raamatu, mille vahel oli 15 000-kroonine Estraveli kinkekaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles