Rikas vald küsib riigilt toimetulekutoetuse maksmiseks lisaraha

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti üks jõukamaid valdu, Viimsi saatis lõppeval nädalal rahandus-ja sotsiaalministeeriumile kirja, kus taotleb seoses toimetulekutoetuste maksmiseks 100 000 krooni lisaraha.

Kuna töötute hulk on vallas aasta algusega võrreldes kahekordistunud, siis sai otsa ka eelmisest aastast järelejäänud toimetulekutoetuste maksmiseks ette nähtud raha, kirjutab aripaev.ee.

Ministeeriumitesse saadetud kirjast selgub, et jaanuaris kulus vallal toimetulekutoetuste väljamaksmiseks 3840, veebruaris juba 9793, märtsis tervenisti 14 132, aprillis summa lausa kahekordistus ehk 28 663 ja maikuus pidi vald kukrut kergendama 25 110 krooni võrra.

«Kuivõrd riigi ülesanne on tagada, et omavalitsustel jätkuks raha toimetulekutoetuste väljamaksmiseks, siis küsimegi 100 000 krooni kolmandaks kvartaliks lisaks. Kui me riigilt järgnevaks kvartaliks lisaraha ei saa, peame selle enda eelarvest leidma,» selgitas Viimsi vallavanem Haldo Oravas.

Kui riigilt loodetud raha ei saada, ei jäta vald hädavajajaid ilma toetuseta. Pigem on küsimus vallavanema sõnul põhimõttes. «Kui seadusandja on riigile pannud kohustuse toimetulekutoetuste raha leidmiseks ja omavalitsustele väljamaksmiseks, siis seda kohustust peaks ka igal juhul täitma,» selgitas Oravas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles