Aastaid pojale ihunuhtlust jaganud ema sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püksirihm.
Püksirihm. Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohus mõistis lõppeval nädalal kriminaalkorras süüdi ema, kes politsei uurimisandmetel jagas ligi viie aasta vältel oma pojale ihunuhtlust.


Kohus mõistis 36-aastase naise süügi karistusseadustiku piinamist käsitleva paragrahvi järgi ning karistas teda kahekuulise tingimisi vangistusega poolteise aasta pikkuse katseajaga. Ühtlasi pani kohus naisele kohustuse pöörduda katseajal psühholoogi, psühhiaatri või psühhoterapeudi poole ning osaleda sotsiaalabiprogrammides.

Politsei sai naise ebaseaduslikule käitumisele jälile tänavu märtsis, kui tema 1997. aastal sündinud poja õpetajad märkasid koolis lapsel löögijälgi. Juhtunut uurima asunud korrakaitsjad selgitasid, et poissi oli löönud tema ema.

Uurimisel selgus, et naine hakkas last lööma 2004. aastal, kui poiss oli alles seitsmeaastane. Uurimisandmetel ei vägivallatsenud naine oma poja kallal küll sageli, kuid paar korda aastas siiski ning tegi seda kuni tänavu märtsini, kui sattus lõpuks uurimise alla.

Naine lõi poega valdavalt istmiku piirkonda, kasutades selleks aegajalt ka rihma. Kuna oma tegevusega põhjustas naine lapsele pidevat füüsilist valu, kvalifitseeris prokuratuur tema käitumise piinamiseks.

Kohus lahendas naise süüasja kokkuleppementluses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles