Veitmani suvituspaiga naabrid teda ei tunne

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigireetmise kahtlusega kinni peetud endisele kaitsepolitseinikule Vladimir Veitmanile kuulub lisaks kahele korterile Tallinnas ka maja Saue vallas. Veitmani suvituspaigaks olevas külakeses naabrid teda aga ei tunne.

Uhkete aiandusühistu suvilate hulgas näis Veitmanile kuuluv pisike valgetest tellistest majake kui mõnest teisest ajastust. Maja aed oli heas korras, muru oli niidetud ning viljapuud pügatud. Hoone ise oli tagasihoidlik.

Kui üldiselt aiandusühistus teatakse, kes, kus ja kuidas elab, siis Veitmanid jäid naabritele tundmatuks. Naaber Olga teadis, et mehele kuuluvas majas keegi alaliselt ei ela. «Küll aga hoiavad nad oma aeda korras.»

Aleksei sõnul on suvilapiirkonnas alalisi elanikke üksjagu, aga nimetatud perekonnaga ei ole ta tuttav.

Vladimir Veitmanile kuuluvad lisaks majale Saue vallas ka korterid Liivalaia tänaval ja Mustamäel ning ta on osanik keskturu lähedal asuvas garaažiühistus.

Kaitsepolitsei töötajad pidasid Veitmani kinni kolmapäeval kahtlustatuna salastatud teabe edastamises Venemaa Föderatsiooni eriteenistustele. Riigiprokuratuuri taotlusel võttis Harju maakohus Veitmani täna vahi alla. Kriminaalmenetlust viib läbi kaitsepolitseiamet ning uurimist juhib riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles