Tagasihoidlik riigireetur Vladimir Veitman

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Menetlust juhtiv riigiprokurör Inna Ombler, riigi peaprokurör Norman Aas ja kapo peadirektor Arnold Sinisalu ja jäid eilsel pressikonverentsil üldsõnaliseks.
Menetlust juhtiv riigiprokurör Inna Ombler, riigi peaprokurör Norman Aas ja kapo peadirektor Arnold Sinisalu ja jäid eilsel pressikonverentsil üldsõnaliseks. Foto: Peeter Langovits

Eks ta selline nohiku tüüp oli,» meenutab kaitsepolitsei kauaaegne peadirektor oma endist alluvat Vladimir Veitmanit, meest, kelle kaitsepolitsei 7. augustil kinni pidas ja kelle isik avalikustati eilsel prokuratuuri ja kapo ühispressikonverentsil riigireetmises kahtlustatavana.

Pressikonverentsil, kus küsimustele vastasid riigi peaprokurör Norman Aas, riigiprokurör Inna Ombler ja kaitsepolitseiameti juht Arnold Sinisalu, jäädi suhteliselt üldsõnaliseks. Veitman, sündinud Tallinnas 1950. aastal, töötas kaitsepolitseis aastail 19941–2011. Enne seda, 1980–1991, oli siinse KGB teenistuses. Oli tehnikamees, nii oma KGB- kui ka kapo-karjääri jooksul. Ongi enam-vähem kogu faktimaterjal.

Kõik muu – mis infot ta Venemaa eriteenistustele edastas, mis ajal ta seda tegi, mis teda motiveeris, mis ta vastu sai, kuidas talle jälile jõuti – jäeti uduseks, «ei kommenteeri» või «ei saa vastata» stiilis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles