Tallinna abilinnapeadest on hiigellaenud kukil Boroditšil ja Mutlil

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Mutli.



at/Foto:ANDRES TEISS
Jaanus Mutli. at/Foto:ANDRES TEISS Foto: Andres Teiss.

Täna avalikustatud Tallinna linnavalitsuse liikmete ning ametiasutuste juhtide majanduslike deklaratsioonide kohaselt on Deniss Boroditšil kukil 3,9 ning Jaanus Mutlil 3,3 miljoni krooni suurune laen.

Teedeehitust ning vee-, kommunaal- ja keskkonnamajandust kureeriv Boroditš on 3,9 miljonit krooni võlgu kodulaenu eest Nordea pangale. Lisaks on tal veel võlana kirjas 250 000 krooni suurune autoliising.

Ettevõtluse ja liikluse valdkonda juhtival Mutlil on umbes 3,3 miljonit krooni võlgu SEB-le. Lisaks on tal ka ligi 168 000 krooni suurune autoliising.

Mutli ja Boroditši kuupalk on 43 400 krooni, lisaks saavad nad sissetulekuid ka linnafirmade nõukogudest. Teistel abilinnapeadel suuri laenusid pole.

Tallinna ametiasutuste juhtidest on suurim laen maksta ettevõtlusameti juhatajal Kairi Tenistel. Temal on Swedbankile maksta tagasi 2,37 miljonit krooni eluasemelaenu. Teniste ametipalk on 36 900 krooni.

Kristiine linnaosavanem Mihhail Korb on DnB Nord pangale aga võlgu 1,74 miljonit krooni. Korbi palk on 32 500 krooni.

Linnapea Edgar Savisaar esitas oma andmed siseministrile ning need avalikustatakse eraldi.

Linnavolikogu liikmetest on suuremad laenukohustused Andres Ellamaal (2,98 miljonit krooni), Tarmo Lausingul (lgi 2,17 miljonit krooni), Indrek Raudsel (lgi 2,17 miljonit krooni) ning samaaegselt saadikukohustustele trammi- ja trollibussikoondist juhtival Toomas Sepal (ligi 2,06 miljonit krooni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles