President Ilvesel on üle nelja miljoni krooni laene

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves silmitsemas Meremäe vaatetornist avanevat vaadet.
President Ilves silmitsemas Meremäe vaatetornist avanevat vaadet. Foto: Alo Lõhmus

President Toomas Hendrik Ilvesel on laenusid kogusummas üle nelja miljoni krooni, sissetulekuks on tal praegu vaid presidendi ametipalk, selgub täna Riigi Teatajas avaldatud majanduslike huvide deklaratsioonist.

President saab igakuiselt ametipalka 85 890 krooni, sellele lisaks 20-protsendilist esindustasu. Muid regulaarseid sissetulekuid Ilvesel pole.

Nordea pangast on presidendil võetud eluasemelaen, mille jääk on ligi 882 000 krooni, HypoVereinsbankis on tal kinnisvaralaenu järel ligi 3,3 miljoni krooni.

Muude võlgadena deklareeris president veel kaht kinnisvõlga Bayerische Hypotheken- und Wechsel-Bankist. Mõlemad on seotud laenuga kinnisvara soetamiseks, neist ühe suurus on 1,9 miljonit krooni ja teine 2,4 miljonit.

Presidendile kuulub kinnisvara ja maad Ärma talus Viljandi maakonnas Abja vallas, samuti on tal kaasomandis kaks korterit Saksamaal, üks Göttingenis ja teine Würzburgis.

Isiklikku autot või muid sõidukeid Ilvesel ei ole, samuti pole tal aktsiaid ega väärtpabereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles