Orelifestivalile paneb punkti rännak Tallinna kirikutes

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Mustonen.
Andres Mustonen. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Rahvusvahelise orelifestivali viimasel päeval,  11. augustil toimub rännak Tallinna kirikutes, mille oreleid huvilistele tutvustatakse. Suurejoonelise punkti paneb festivalile aga lõppkontsert Jaani kirikus, kus soleerib tippviiuldaja Andres Mustonen.

Orelirännak algab Tallinna Kaarli kirikust, kus kell 14–15 tutvustab kirikut ja orelit Piret Aidulo, kell 15.30–16.30 on huvilistele valla Niguliste, kus orelit tutvustab organist Tiit Kiik. Kell 17–18 ootab rändajaid Toomkirik ja Kadri Ploompuu, kell 18.30–19.30 Pühavaimu kirik ning Kristiina Hoidre.

Kell 20 algab aga festivali lõppkontsert Tallinna Jaani kirikus, kus Andres Uibo viiulikontserdi esiettekandes soleeriib viiuldaja ja dirigent Andres Mustonen. Esinevad kammerkoor Collegium Musicale ja Klaaspärlimäng Sinfonietta. Kõlab Bachi, Taveneri ja Uibo looming.

Tallinn, Kaarli kirik

kell 14–15 Kaarli kirik PIRET AIDULO
kell 15.30–16.30 Niguliste TIIT KIIK
kell 17–18 Toomkirik KADRI PLOOMPUU 
kell 18.30–19.30 Pühavaimu kirik KRISTINA HOIDRE

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles