Erna matka lõpetasid esmakordselt kõik osalenud võistkonnad

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erna matk
Erna matk Foto: Toomas Huik

Täna keskpäevaks selgusid Kautlas 14. Erna matka võitjameeskonnad. Esimest korda matka ajaloos lõpetasid võistluse kõik osalenud võistkonnad.

Võistlusarvestuses lõpetasid kõik 25 võistkonda, matk jäi pooleli kolmel osalejal.

Matka kogupikkuseks võistluse võitjaile kujunes seekord pea 90 kilomeetrit, mis läbiti pooleteise ööpäeva jooksul. Võistluse võitmisel oli aluseks nii matka kontrollpunktides sooritatud ülesannetest saadud punktid, raja läbimise piiraegadest kinnipidamine, orienteerumine kui ka vastutegevusest möödapääsemine.

Kõik osalejad said proovile panna oma orienteerumisoskused, demineerida miinivälja, hõivata vastase juhtimispunkti, luurata vastase dessanti, läbida seitsme meetri kõrgusele puude vahele rajatud kõrgseiklusrada, pidada paintballi lahinguid, lasta liikuvat märklauda ning anda esmaabi.


Lisaks skautidele moodustavad enamuse Erna matkal osalejatest matkahuvilised mitmelt poolt Eestist, kellest paljude jaoks on matk kujunenud iga-aastaseks väljakutseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles