Blue Siriust ei õnnestunud madalikult välja tõmmata

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blue Sirius sõitis Aegna saare ja madaliku vahel karile.
Blue Sirius sõitis Aegna saare ja madaliku vahel karile. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Täna käis Aegna saare ja madaliku vahel karile sõitnud Blue Siriuse juures tuukrite meeskond. Kuna laev on tugevasti kinni, ei õnnestunud seda madalikult välja tõmmata.


«Seis on selline, et laev on tugevalt madalikul kinni,» selgitas laeva omanikfirma OÜ Blue Sirius esindaja Peeter Kruusvall põhjust, miks täna päästetööd ebaõnnestusid. Ta lisas, et ühelt poolt on see, et laev on tugevasti kinni hea, ent samas muudab laeva väljatõmbamise keerukamaks.

«Otsustasime, et jõuga tõmmata pole mõtet, sest oht laeva vigastada on suur,» ütles Kruusvall. Mida laeva päästmiseks edasi ette võetakse, on veel lahtine. Kruusvall loodab, et täna õhtul toimuval koosolekul otsustatakse, mis saab järgmine samm olema. «Kaalumisel on erinevad variandid,» üles Kruusvall ja lisas, et neist efektiivseima leidmiseks tuleb kindlasti nõu pidada ekspertidega.

Reede hilisõhtul sõitis Aegna saare ja madaliku vahel karile kõige vanem Eesti lipu all sõitev purjelaev Blue Sirius. Pardal olnud 11 inimest, nende hulgas neli last, päästeti.

Õnnetus juhtus täielikus pimeduses, tuule kiirus oli 13 m/s ning laine kõrgus kuni kaks meetrit. Esialgse hinnangu kohaselt võis õnnetuse põhjuseks olla navigatsiooniviga.

Eesti vanim purjelaev Blue Sirius on 1907. aastal Norras ehitatud vana purjelaev, mis on seal aastaid kala- ja kaubalaevana sõitnud. Vahepeal oli see Saksamaal kasutusel muuseumlaevana. Eestis oli vana purjelaev eraomanike käes hobikasutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles