Savisaar ja Kallas jagavad teiste piirkondadega Tallinna tasuta ühistranspordi kogemust

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tallinnas toimub 22.-24. augustil rahvusvaheline suvekool «Tasuta ühistranspordi kapital». Avaettekande peab suvekoolis Tallinna linnapea Edgar Savisaar, üheks peaesinejaks on Euroopa Liidu transpordivolinik Siim Kallas.

«Tänapäeval seisavad paljud linnad ja omavalitsuspiirkonnad silmitsi ühistranspordi piletihindade tõstmise survega. Sellega kaasneb aga tõsine oht, et ühistranspordi kasutatavus väheneb veelgi,» kirjeldas suvekooli peateemat seal avaettekandega esinev Tallinna linnapea Edgar Savisaar. «Kuna ühistransporti subsideeritakse Euroopas enamasti üle 50%, siis üha rohkem linnu on hakanud esitama põhiküsimust - miks mitte minna üle tasuta ühistranspordile, õigustamaks praegust subsideerimise määra, suurendamaks ühistranspordi kasutamist ja vähendamaks autoliiklust.»

Tallinna Ülikoolis toimuvasse suvekooli registreerunud 150 osaleja hulgas on kohaliku, piirkondliku, riikliku ja Euroopa tasandi poliitika planeerijaid, valitsusväliste ühenduste liikmeid, eksperte ning huvirühmade esindajaid, keda paeluvad omavahel tihedalt läbi põimunud transpordi-, keskkonna-, sotsiaalse ühtekuuluvuse, majanduse-, eelarve- ja ruumilise planeerimise küsimused.

Osalevad ka välisajakirjanikud Hiinast, Venemaalt, Uus-Meremaalt, Lõuna-Koreast ja mitmetest Euroopa Liidu maadest. Konverentsipäevaga algava suvekooli üheks peaesinejaks on Euroopa Liidu transpordivolinik Siim Kallas. Lisaks Tallinnale tutvustavad konverentsil oma tasuta ühistranspordi kogemust ka Aubagne (Prantsusmaa), Chengdu (Hiina), Hasselti (Belgia) ning Zory ja Nysa (Poola).

Rootsi Kuningliku Tehnoloogiainstituudi KTH teadlaste uurimistulemusi Tallinna tasuta ühistranspordist esitab dr Oded Cats. Sotsiaalse ruumi arendamise poliitikat laiemalt käsitleb professor Georg Sootla Tallinna Ülikoolist.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles