Laanet: riigireetmiskahtlusega inimesi võib leiduda ka avalikus sektoris

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet.
Kalle Laanet. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Praegused riigireetmist puudutavad seadused on piisavalt karmid, kuid ka avaliku sektori töötajate seas võib olla riigireetmise kahtlusega inimesi, rääkis Riigikogu õiguskomisjoni aseesimees Kalle Laanet Vikerraadio saatele Uudis+.

Laaneti sõnul pole võimalik välja tuua kindlat arvulist hinnangut sellest, kui palju riigireetmise kahtlusega inimesi Eesti eriteenistustes või ministeeriumites töötab.«Kuid kindlasti neid kahtlusi on ja mitte ainult eriteenistustes, vaid ka mitmesugustes avalikes struktuurides,» sõnas poliitik.

Lisaks tugevale eriteenistusele tuleb tema sõnul tähtsustada ka pehmeid meetodeid: «Ma pean silmas seda, et avalikus teenistuses töötavad inimesed peavad igapäevaselt endale teavitama, mis on nende tegevuse eesmärk,» ütles Laanet.

Ta arvas, et pärast eelmise nädalal riigireetmises kahtlustava KAPO töötaja Vladimir Veitmani vahistamist hoiavad siinsed välisriikide luure allikad mõnda aega madalat profiili, siis võetakse lauasahtlist need nimed jälle välja ja soojendatakse suhted üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles