Tallinnas fentanüüli hankinud leedulased pandi vangi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fentanüül Eesti kohtuekspertiisi instituudis.
Fentanüül Eesti kohtuekspertiisi instituudis. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus mõistis vangi Eestist 19 milligrammi puhast fentanüüli soetanud kolm leedulast ja nende eestlasest abimehe, kirjutab ERR Uudised

Kohus tunnistas suure koguse narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises ja salaveos süüdi Leedu kodanikud Germanas Maminase (29), Marek Avlase (30) ja Radion Šilovski (30) ning karistas neid kolmeaastase vangistusega, millest neil tuleb vanglas kohe ära kanda neli kuud ja 15 päeva.

Kohus mõistis karistuse ülejäänud osa neile tingimisi kolmeaastase katseajaga ja määras nad pärast karistuse kandmist Eestist väljasaatmisele ning kehtestas neile siia naasmise keelu kolmeks aastaks.

Kohus karistas leedulastele narkootikume vahendanud Marek Põldu (29) tingimisi üheaastase vangistusega kaheaastase katseajaga ning määras ta katseajaks kriminaalhooldaja järelevalve alla, lisakohustusena ei tohi ta katseajal tarvitada alkoholi ja narkootikume.

Nelik peab tasuma riigituludesse ka sundraha 800 eurot ja menetluskulud, mis on Eesti kodanikul 172 eurot ja Leedu kodanikel 692-735 eurot. 

Narkootilise aine suur kogus on kogus, millest piisab narkojoobe tekitamiseks vähemalt kümnele inimesele. Narkootilise aine suur kogus on kogus, millest piisab narkojoobe tekitamiseks vähemalt kümnele inimesele. Fentanüüli puhul on selleks koguseks keskmiselt 1,3 milligrammi puhas ainet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles