Kassinurmes süüdati võidutuli

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva maavanem annab üle uue kaitseväe lipu Jõgeva maleva pealikule Janno Rosenbergile.
Jõgeva maavanem annab üle uue kaitseväe lipu Jõgeva maleva pealikule Janno Rosenbergile. Foto: Johannes Haav

Täna õhtul kell pool kuus süütasid Kaitseliidu Jõgeva Maleva noorkotkad kunagise muistsete eestlaste asula asukohas Kassinurme linnamägedes ja hiies võidutule.

Kaitseliidu Jõgeva Maleva noorkotkad süütasid võidutule tuleloitsu saatel.

Esiloitsijaks oli Jõgeva Kultuurikeskuse juhataja Airi Rütter, kes koostas ja lavastas tuletseremoonia stenaariumi.

«Rahvamuusik Triinu Taul, folklooriselts Jõgevahe Pere ja Laiuse naisrühm Mari tantsijate ja Jõgeva meeskoori esinemistest põimub kava, mis kujutab matka läbi Eesti ajaloo alates muistsest vabadusajast kuni  tänase iseisvusajani,» märkis Rütter enne ürituse algust.

Kassinurmes süüdatud tuli viiakse edasi Tallinna Vabadussõja võidusamba tseremooniale.

Kassinurmes toimunud tulesüütamispidustustel kinkis Jõgeva maavanem Aivar Kokk Kaitseliidu Jõgeva Malevale lipu, millel lisaks Kaitseliidu sümnoolikale on kujutatud Jõgevamaa vapilt ristikheinalehte ja maakonna kõrgemaid autasusid Jõgevamaa Kuldristi ja Hõberisti.

Legendi järgi peetakse Kassinurme linnamägesid ka paigaks, kuhu Soomest kotka seljas saabudes maandus Kalevipoja isa Vana-Kalev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles