Valitsus kinnitas kaitsepolitseinike ja piirivalvurite palgakärpe

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabariigi valitsus kiitis oma tänasel istungil heaks kaitsepolitseinike ja piirivalvurite palga kärpimise kaheksa protsendi võrra, samuti alandati õpetajate ja prokuröride palgamäärasid.

Muudetud kuupalgad peaksid kehtima hakkama 1. juulist. Piirivalveametnike palgaastmetele vastavate kuupalgamäärade ja auastmetasude 8-protsendilise vähendamisega hoitakse kokku 9,6 miljoni krooni ulatuses personalikulusid.

Kaitsepolitsei puhul tähendab kuupalgamäärade muutmine seda, et väheneb ka kaitsepolitseiameti politseiametniku pensioni saavate isikute sissetulek.

Samuti kinnitas valitsus õpetajate palga alandamise 2008. aasta tasemele, prokuröride töötasude kärpe kuue protsendi võrra, ajateenijate igakuise toetuse vähendamise kaheksa protsendi võrra ning kaitseväelaste palga alandamise.

Täna valitsuses kinnitatud palgakärbe on üks osa eelmisel nädalal riigikogus vastu võetud teisest negatiivsest lisaeelarvest, mis nägi ette riigitöötajate palkade vähendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles