Iljuštšenko: ma ei jooksnud ega tõuganud korralikult

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Iljuštšenko.
Anna Iljuštšenko. Foto: Liis Treimann

Anna Iljuštšenko jätkas Moskva MMil oma tänavuste tulemuste tasemel – ta ületas eelvõistlusel teisel katsel 1.88, ent neli sentimeetrit kõrgemal asunud lati ajas kolmel korral maha. Lõppvõistluse uks jäi suletuks.


«Juba algusest peale ei läinud asjad hästi. Soojendusel ei saanud isegi 1.70st üle ja oma õiget hüpet ma täna ei teinudki,» sõnas Iljuštšenko. «Ma ei jooksnud korralikult ega tõuganud korralikult. Tundub, et polnud lihtsalt minu päev. Treeningute näitajate poolest peaksin olema samal tasemel kui 1.94 hüppamisel.» Iljuštšenko on tänavusel välishooajal küündinud sellisele tasemel vaid korra, Kaasanis universiaadil pronksi võites.

Kaks suve tagasi Daegu MMil lõppvõistlusele pääsenud Iljuštšenko tõdes, et ebaõnnestumise tagamaad vajavad analüüsimist, kuid ei rutanud arvama, et vorm on lihtsalt vilets. Juba teisipäeval hüppab ta Sillamäe show-võistlusel ja kui ka seal jääb resultaat kesiseks, võib öelda, et vormi ajastamine ebaõnnestus. Iljuštšenko piirdus eelvõistlusega ka mullu Londoni olümpial. Nii nagu toona, leppis ta nüüdki 15. kohaga.

Viimased kaks hooaega on Iljuštšenko teinud koostööd treener Gaspar Eproga. Paraku elab ja töötab treener Saksamaal ja juhendamine käib kaugjuhtimise meetodil. Iljuštšenko sõnul kavatsetakse samamoodi jätkata.

«Olen juba kogenud sportlane ja oskan end ka ise jälgida, treener teeb lihtsalt plaani, sellesse ma ei sekku. Pealegi on metoodika sama, mida kasutas  Martin Kutman,» rääkis Iljuštšenko.

«Üksinda on muidugi raske – keegi sind trenni ei oota, mine kasvõi kell kümme õhtul.» Ta lisas, et tegelikult polegi ju tulemused halvad – lisaks universiaadi pronksile saavutas ta märtsis sise-EMil 4. koha. Seepärast ei ole tal praegu peas ka loobumismõtteid. «Tööle jõuan alati keskenduda,» märkis 27-aastane kõrgushüppaja.

Kergejõustiku MM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles