Maalehe peatoimetajatoolile istub Aivar Viidik

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maalehe uueks peatoimetajaks sai pika ajakirjanduskogemusega Aivar Viidik, kes asub ametist loobunud Sulev Valneri asemele.

Seni Eesti Ekspressis töötanud Aivar Viidikul on ajakirjanduses tööstaaži ligi 20 aastat. ASi Maaleht juhatuse esimees Kadi Lambot ütles, et koos Aivar Viidikuga on Maalehe põhieesmärk vanu häid taraditsioone jätkata. «Praegu suuri muudatusi plaanis ei ole, aga tulevikus kindlasti,» kinnitas ta.

Lamboti sõnul on ligi 20 aastase ajakirjandustöö staažiga Aivar Viidik läbinud kõik ajalehetegemise etapid ning seetõttu tunneb toimetuse köögipoolt ning lehe kõiki erinevaid struktuure, kaasa arvatud online-meediat väga hästi.

«Aivar suudab nii administreerida kui ka luua, olles samuti innustav ning vajadusel rutiine murdev - arvan, et Maaleht sai endale peatoimetaja, kes ei pea sugugi eelnevate tallatud rajas end ebamugavalt tundma,» märkis Lambot.

«Ma usun inimnäolisse ajakirjandusse ja sellesse, et ajaleht pakub inimesele sama emotsiooni kui hea raamat või film. Samuti usun, et elu maal pole ainult võimalik, vaid muutub paljude inimeste jaoks taas üha tähtsamaks. Seda kõike on Maaleht järjepidevuse ja tugeva traditsiooniga kõik need aastad tugevalt tagant lükanud, mis mulle väga meeldib ning samas ka uues ametis teatud aukartust äratab,» ütles Aivar Viidik.

Aivar Viidik lõpetas 1999. aastal Tartu Ülikooli ajakirjandusteaduskonna. Ta on töötanud ajakirjanikuna ajalehes Hiiumaa ning Postimehe uudistetoimetajana. Alates 1998. aastast praeguseni töötas Aivar Viidik nädalalehes Eesti Ekspress A-osa toimetaja ja tegevtoimetajana.

Aivar Viidik asub ametisse alates 27. juulist. Maalehe senine peatoimetaja Sulev Valner loobus senisest tööst seoses Võrumaale elama asumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles