Akadeemia Nord kaebas haridus- ja teadusministeeriumi kohtusse

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitu aastat edutult õigusteaduse doktoriõppekava akrediteerimist taotlenud Akadeemia Nord kaotas kannatuse ning kaebas haridus- ja teadusministeeriumi kohtusse.

Akadeemia Nord administratsioonidirektor Ardi Rebane nimetas kohtusse pöördmise põhjusena, et eraülikooli mõõt sai lihtsalt täis. Tema sõnul oli akrediteeringust keeldumise põhjustanud ekpertarvamus vastukäiv ja puudulik.

Akadeemiat esindav advokaat Kalle Liiv selgitas, et ülikool vaidlustas Tartu halduskohtus haridus- ja teadusministri käskkirja möödunud aasta detsembri lõpust, mis kinnitas negatiivse akrediteeringu Nordi õigusteaduse doktoriõppekavale.

«Selle taustaks on loomulikult era- ja avalik-õiguslike ülikoolide vaheline mõõduvõtmine,» märkis Liiv.

Rebase sõnul praegu uusi üliõpilasi õigusteaduse doktoriõppesse ei võeta. Akrediteerimata õppekaval kraadi kaitsvad inimesed teevad seda tema sõnul omal vastutusel, sest kraadi ei pruugita tunnustada.

Akadeemia Nord avas õigusteaduse ja avaliku halduse doktoriõppekava 2002. aastal. 2006. aastal kaitses õiguteaduse doktoritöö neli ja 2008. aastal kaks inimest. Nende seas on kohtunikud Meelis Eerik ja Mare Merimaa. 2008. aastal oli doktorante kümme, nende seas endine sotsiaalminister Maret Maripuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles