Tallinna volikogus asutati Peterburi koostöörühm

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi koostöörühma esimees Tarmo Lausing volikogu kõnepuldis.
Peterburi koostöörühma esimees Tarmo Lausing volikogu kõnepuldis. Foto: Peeter Langovits.

Volikogu liikmed asutasid täna Peterburi koostöörühma, kuhu kuulub 11 linnavolinikku.


Koostöörühmas on esindatud kõik volikogu fraktsioonid ning selle asutajad on Paul Alekand, Mati Eliste, Remo Holsmer, Sergei Ivanov, Tiit Kivikas, Tarmo Lausing, Juri Poljakov, Indrek Raudne, Oleg Rebane, Nikolai Stelmach ja Michel Zdankevitch.

Peterburi koostöörühma esimehe, linnavolikogu aseesimehe Tarmo Lausingu sõnul tõstatab koostöörühm esimeste teemadena Tallinna-Peterburi vahelise transpordiühenduse parandamise ning transpordivõimaluste ja -liikide laiendamise.

«Koostöörühma jaoks on prioriteet kindlasti ka kultuurivahetuse tihendamine, pidades silmas Tallinna saamist Euroopa kultuuripealinnaks 2011. aastal,» ütles Lausing.
«Kultuuripealinna teema pakub ka Peterburi poolele väga suurt huvi, aga siiani on koostöö jäänud viisakusvisiitide tasemele. Nüüd on aeg seda asjas sisuliselt edasi ajada,» ütles volikogu aseesimees Postimees.ee'le.

Tema sõnul planeeritakse septembris Peterburisse tõsist töövisiiti, mille käigus kohtutakse nii sealse linnaduuma esindajate kui kuberneriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles