Raul Rebane: «Estonian Republic – ETV»

Raul Rebane
, meediaekspert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toonased ETV spordireporterid Raul Rebane ja Toomas Uba (1943–2000) Tokyo MMil tegemas iseseisva Eesti esimest välisreportaaži.
Toonased ETV spordireporterid Raul Rebane ja Toomas Uba (1943–2000) Tokyo MMil tegemas iseseisva Eesti esimest välisreportaaži. Foto: kaader reportaažist, ERR

Kõigil, kes olid 20. augustil 1991 piisavalt vanad, et asja mõista, on oma lugu, kuidas Eesti taasiseseisvumine neile tuli. Üsna ebatavaliselt tuli see ETV reporteritele Toomas Ubale ja Raul Rebasele.

TV otseülekanded Tokyo kergejõustiku maailmameistrivõistlustelt pidid algama 23. augustil 1991 ja me pidime koos Toomas Ubaga Tallinnast ära lendama 20. augustil.

19. augusti hommikul tegin televiisori lahti ja järgnes see, mis kõigil – ehmatus, segadus ja siis kiire minek tööle. Moskvas oli alanud putš ja kohe oli selge, et miski ei ole enam endine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles