Annaks ainult vanajumal elektrit

Silvia Urgas
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia sajanda aastapäeva peoteekond mängiti läbi uhke kaariku ja peente rõivastega üll.
Estonia sajanda aastapäeva peoteekond mängiti läbi uhke kaariku ja peente rõivastega üll. Foto: Karli Saul

Sada aastat tagasi kadus Estonia ooperimaja avapeol kaheks ja pooleks tunniks elekter. Lambaraguu jahtus, jäätis sulas ja valgust ootas tagasi 700 külalist. Selle aasta 6. septembril toimub Estonia awamise pidu juubeli puhul uuesti, seekord küll tänapäevasema menüüga ja ehk ka ilma elektrikatkestuseta.

Kolm nädalat enne suurt päeva mängis Estonia spetsiaalselt Postimehe jaoks peoteekonna läbi. Majarahvas võtab peoks valmistumist tõsiselt ja ühe ajakirjaniku peale kulutatakse hulgaliselt aega nii kostüümiproovis, grimmis kui ka juuksuritoolis.

Ajastutruuduse nimel antakse mulle selga 20. sajandi alguse moele vastav kleit muusikali «Minu veetleva leedi» varust. Äsja suvepuhkuselt saabunud Estonia kollektiiv valmistab samal ajal ette uut algupärast eesti ooperit «Liblikas», mis esietendub 14. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles