Egiptuse pinev olukord jätkus vägivallapuhangutega

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Eile kogunes Egiptuse vahevalitsus kriisikohtumisele, et arutada võimalikke stsenaariume, lõpetamaks verist vastasseisu kukutatud presidendi Mohamed Morsi Moslemi Vennaskonnaga, tänavatele hakkasid aga taas kogunema islamistide toetajad.

Enne kohtumist sõnas asepeaminister Ziad Bahaa el-Din, et pooldab lepitusprojekti, mis lõpetaks möödunud nädalal välja kuulutatud eriolukorra, lubaks kõigil osaliselt poliitikas osaleda ja tagaks inimõiguste kehtimise, sh õiguse vabalt koguneda.

Asepeaministriga on täiesti eri arvamusel aga vahevalitsuse peaminister Hazem el-Beblawi, kelle hinnangul on kõige õigem lahendus keelustada 85-aastase ajalooga Moslemi Vennaskond. «Nendega pole mingit leppimist, kelle käed on verega määritud ning kes pöörasid riigi ja selle institutsiooni vastu oma relvad,» sõnas el-Beblawi üleeile reporteritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles