Mätas käib tööl ja murrab odaviske tippu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Mätas tunnistas, et ei suutnud end võistlusel tühjaks visata.
Risto Mätas tunnistas, et ei suutnud end võistlusel tühjaks visata. Foto: Liis Treimann

Moskva MMil 9. koha saanud Risto Mätas tõestas, et on jõudnud maailma tippseltskonna piirile.

«Sain siit edasiseks vägeva laengu, võimsama kui Londoni olümpialt,» rääkis Moskvas toimunud MMil odaviskes 9. koha saanud Risto Mätas. «Aga hing jäi ka kripeldama. Kui 8. koha mees oleks visanud 83 või 84 meetrit, olnuks teine asi, aga pärast kolmandat vooru jäi see koht vaid 29 sentimeetri kaugusele. Tunne, et sa ei suuda end võistlusel tühjaks visata, on vastik ja jääb hinges kriipima. Seekord oli võistluse ajal enesetunne palju parem kui kaks päeva tagasi eelvõistlusel.»

Mätas on mees, kes viskab oma pikimad kaared tavaliselt võistluse lõpus. Ka laupäeval toimunud odaviske lõppvõistlusel suutis ta iga katsega oma tulemust parandada. Korraks tõusis ta 80.03ga isegi kaheksa finalisti hulka, kuid erinevalt eelvõistlusest, kus tal õnnestus kogu viimane voor püsida edasipääsu tagaval kohal, visati ta seekord üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles