Blue Sirius jõudis sadamasse

Küllike Rooväli
, fototoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva õhtul jõudsid tööd purjelaeva Blue Sirius vraki juures nii kaugele, et alus tõsteti selle külge kinnitatud pontoonide abil ujuma ja kinnitati Fort Ehituse suure pontoonaluse Pontu pardasse, täna pärastlõunaks jõudis laev sadamasse.

Eile päikeseloojangu eel tehtud fotodelt on näha, et alus on üsna kehvas seisukorras, parem parras, millele laev terve nädala toetus, on tormide ja lainetuse mõjul kividel rullides sisse vajutatud ja kohati klaasplastist kattekihi kaotanud.

Kui algselt oli plaanis maha võtta laeva mastid, sest need olid väändunud laevakeres oma toetuspunktid kaotanud ja sellega oli kadunud ka laeva tasakaal, siis seda ei tehtud. Täna pärastlõunal jõudis laev Peetri sadamasse.

Eesti vanim purjelaev Blue Sirius sõitis Aegna saare lähedal madalikule 9. augusti hilisõhtul.

22 meetri pikkune Eesti lipu all sõitev Blue Sirius on 1907. aastal Norras ehitatud vana purjelaev, mis on seal aastaid kala- ja kaubalaevana sõitnud. Vahepeal oli see Saksamaal kasutusel muuseumlaevana. Eestis oli vana purjelaev eraomanike käes hobikasutuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles