Pildid ja video: Blue Sirius jäi hilisõhtul mastideta

Küllike Rooväli
, fototoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeva õhtul võeti maha mastid madalikult lahti päästetud ja Peetri sadamasse pukseeritud purjelaeva Blue Sirius vrakilt.

Vanima Eesti lipu all seilanud aluse mastid olid oma kinnituskohtadest lahti tulnud ja õõtsusid laeva keres vabalt ringi iga laine tagajärjel, ajades niigi vaid õhku täis pontoonide abil pinnal püsiva aluse tasakaalust välja. Seetõttu kutsuti Peetri sadamasse autokraana, mille abiga lasti maste toetades ja samal ajal kinni hoidvaid staake ja vante lahti monteerides ning läbi lõigates mastid kai peale maha.

Praegu toetab õhukottide ja pontoonide toel pinnal püsivat ja pea täies pikkuses puruks rebenenud põhjaga alust Fort Ehituse pontoonalus Pontu, kuid peagi peab see naasma vesiehitustöödele Rohuküla sadamasse ning Blue Sirius peab üksi kai ääres seista suutma.

Aegna saare tagant madalikult ära toodud Blue Sirius oli laevale vastu tulnud inimeste meelehärmiks väga halvas seisus. Kogu kere oli väändunud, paigast ära nihkunud olid mitmed laeva põhilised konstruktsioonielemendid, purunenud suur osa paremast pardast ja põhjast ning aluse korpuses lainetavas vees võis näha ulpimas kunagist sisustust.

Üks laevaomanikest, Peeter Kruusvall ütles, et algavad läbirääkimised BLRT Grupiga, et laeva saaks samas Peetri sadamas koos spetsialistide ja kindlustuse osavõtul üle vaadata ja selgitada välja, millised on edasised tegevused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles